Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за разход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за разход

Колеги аз имам GTV 2.0 16v. T.S. 150к. и сега слагям V6 TURBO и се интересувам горе-доло колко гори, то верно, че е относително, но все пак да знам как да се настройвам.

Между 15-20/100 градско. Зависи от настъпването.
    Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Първоначално публикувано от Chiko Покажи съобщение
      Колеги аз имам GTV 2.0 16v. T.S. 150к. и сега слагям V6 TURBO и се интересувам горе-доло колко гори, то верно, че е относително, но все пак да знам как да се настройвам.

колегата alfredo са каже той е с такъв мотор. Ако не се лъжа беше споменал нещо от порядъка на 18-20 градско
      Alfa Romeo GTV

Comment

Абе братленце, слагаш V6 а си седнал да питаш за разход. Ми ясно е, че е цифра. И над 20 може да е, зависи си изцяло от тебе, как ше я караш, а това пък зависи от настроението и компанията разбира се Ако си баба си например и под 15 ше паднеш хахахаха Айде късмет, тва е най-готения двигател на АР
        "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Chiko Покажи съобщение
          Колега разхода е супер странен:

На пълна ръчка ГРАДСКО харчи около 25/100.

При нормално каране ГРАДСКО около 18/100.

ИЗВЪНГРАДСКО ако караш средно 150 - 10/100.

ИЗВЪНГРАДСКО при средна скорост 200 - 12/100.
          sigpic
          GTV 2.0 V6 Turbo Facelift
          Lulin Group Ltd.

Comment

Късмет и от мен
            Около 20 ще да е

Първоначално публикувано от leshoiad Покажи съобщение
            Айде късмет, тва е най-готения двигател на АР
            Spin City!

Comment

Първоначално публикувано от Alfredo Покажи съобщение
              Колега разхода е супер странен:

На пълна ръчка ГРАДСКО харчи около 25/100.

При нормално каране ГРАДСКО около 18/100.

ИЗВЪНГРАДСКО ако караш средно 150 - 10/100.

ИЗВЪНГРАДСКО при средна скорост 200 - 12/100.
              Освен последното, всичко ми се струва в нормата.
              Alfa Romeo 166 3.0 V6
              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                Освен последното, всичко ми се струва в нормата.
                Средна скорост имам впредвид газ до дупка - повечето време и където имаше възможност се движех с около 220 - 240 , на моменти естествено падах под 200 .

Нямам компютър който изчислява разхода и затова говоря наизуст за средната скорост, може да е под 200 незнам , в случая се бягах с кайен турбо и се движех продължително с около 230 , кайена беше пред мен и всичко му правеше път а аз не го изпусках ( имам и клипче на тел. )

Също да отбележа и двата разхода ги засякох при едно пътуване към морето . На 200 км от софия заредих на ОМВ и разхода беше 20л - 10/100 .
                След което се подгонихме с кайена и после след 30-40 км пак заредих и засякох 12/100
                sigpic
                Lulin Group Ltd.

Comment

Да де, ама при газ до ламарината разход 12/100 е направо невъзможен, ако ще и алфата да е на ток, пак ще харчи повече.
                  Не, че не ти вярвам, но според мен нещо си объркал в сметките.
                  Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Да де, ама при газ до ламарината разход 12/100 е направо невъзможен, ако ще и алфата да е на ток, пак ще харчи повече.
                    Не, че не ти вярвам, но според мен нещо си объркал в сметките.
                    така си е то мойта сенокосачка гори толкова като настъпя над 5000рм. на дълъг път и точе и повече идва даже като моментен разход.а по принцип даже големия мотор гори по малко от моя но в определени режими на каране но с такава скорост разхода ще е ......!?
                    Alfa romeo GTVex
                    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

...кайена беше пред мен...
                      Хах, сега ми светна - ако си бил достатъчно близо, значи си се движил във въздушната струя на Cаyenne-a и затова е такъв разхода.
                      Евала за slipstreaming-a!
                      Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Хах, сега ми светна - ако си бил достатъчно близо, значи си се движил във въздушната струя на Cаyenne-a и затова е такъв разхода.
                        Евала за slipstreaming-a!
                        Не съм се сещал за " въздушната струя ", но може и да е така.

Само не разбрах какво е " slipstreaming "
                        sigpic
                        Lulin Group Ltd.

Comment

Само не разбрах какво е " slipstreaming "
                          Е същото де. Това се използва във всички моторни спортове - влизаш във въздушната струя на този, когото искаш да изпревариш, съответно твоето челно съпротивление (drag) пада рязко, защото този пред теб ти "цепи въздуха", съответно набираш по-висока скорост и го издухваш.

Но в твоя случай за разхода го казах на майтап - за да се получи в действителност, трябва да си карал на не повече от 3-4 метра зад Cayenne-a, което си мисля, че би било твърде екстремно преживяване при скорост от 200+км/ч.

Ta, продължавам да съм на мнение, че си сбъркал в сметките, защото в противен случай от утре ще карам само с газ до ламарината и по никакъв друг начин!
                          Last edited by Fear; d.m.y г., 20:12.
                          Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Е същото де. Това се използва във всички моторни спортове - влизаш във въздушната струя на този, когото искаш да изпревариш, съответно твоето челно съпротивление (drag) пада рязко, защото този пред теб ти "цепи въздуха", съответно набираш по-висока скорост и го издухваш.

Но в твоя случай за разхода го казах на майтап - за да се получи в действителност, трябва да си карал на не повече от 3-4 метра зад Cayenne-a, което си мисля, че би било твърде екстремно преживяване при скорост от 200+км/ч.

Ta, продължавам да съм на мнение, че си сбъркал в сметките, защото в противен случай от утре ще карам само с газ до ламарината и по никакъв друг начин!

На 3-4 метра не съм карал със сигурност карайки зад него се опитвах да го изпреваря , но .... неможах

Иначе го държах не го оставих да се измъкне горе долу дистанция 20 - 30 метра ама при 200+ скорост даже си е малко ...

А за разхода не си спомням колко точно км. минах и колко литра бяха ама тогава засякох и беше 12/100 ... Смятах го с телефона не на ум , не би трябвало да има грешка , затова казвам , че разхода е доста странен между градско и извънградско явно 5-та си казва думата докато при градско си е само 1-ва и 2-ра скорост !

Аааа само да отбележа Кайена го караше путка и караше доста добре - бяха 3 мацки и се зазяпваха по нас и по скоро се заигравахме затова се гонехме ...
                            Last edited by Alfredo; d.m.y г., 20:34.
                            sigpic
                            Lulin Group Ltd.

Comment

На 3-4 метра не съм карал със сигурност карайки зад него се опитвах да го изпреваря , но .... неможах

Иначе го държах не го оставих да се измъкне горе долу дистанция 20 - 30 метра ама при 200+ скорост даже си е малко ...

А за разхода не си спомням колко точно км. минах и колко литра бяха ама тогава засякох и беше 12/100 ... Смятах го с телефона не на ум , не би трябвало да има грешка , затова казвам , че разхода е доста странен между градско и извънградско явно 5-та си казва думата докато при градско си е само 1-ва и 2-ра скорост !

Аааа само да отбележа Кайена го караше путка и караше доста добре - бяха 3 мацки и се зазяпваха по нас и по скоро се заигравахме затова се гонехме ...
                              аха путка а кака викаш ахх аз тез каки с кайени да ги е...............играйте си викаш .ко беше ги гонил до край можеше да стане и по интересно
                              Alfa romeo GTVex
                              Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                              Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                              Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Working...
                              X