Колеги аз имам GTV 2.0 16v. T.S. 150к. и сега слагям V6 TURBO и се интересувам горе-доло колко гори, то верно, че е относително, но все пак да знам как да се настройвам.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за разход
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Chiko Покажи съобщениеКолеги аз имам GTV 2.0 16v. T.S. 150к. и сега слагям V6 TURBO и се интересувам горе-доло колко гори, то верно, че е относително, но все пак да знам как да се настройвам.
колегата alfredo са каже той е с такъв мотор. Ако не се лъжа беше споменал нещо от порядъка на 18-20 градско
Comment
-
Абе братленце, слагаш V6 а си седнал да питаш за разход. Ми ясно е, че е цифра. И над 20 може да е, зависи си изцяло от тебе, как ше я караш, а това пък зависи от настроението и компанията разбира сеАко си баба си например и под 15 ше паднеш хахахаха Айде късмет, тва е най-готения двигател на АР
Comment
-
Първоначално публикувано от Chiko Покажи съобщениеКолеги аз имам GTV 2.0 16v. T.S. 150к. и сега слагям V6 TURBO и се интересувам горе-доло колко гори, то верно, че е относително, но все пак да знам как да се настройвам.
На пълна ръчка ГРАДСКО харчи около 25/100.
При нормално каране ГРАДСКО около 18/100.
ИЗВЪНГРАДСКО ако караш средно 150 - 10/100.
ИЗВЪНГРАДСКО при средна скорост 200 - 12/100.sigpic
GTV 2.0 V6 Turbo Facelift
Lulin Group Ltd.
Comment
-
Късмет и от мен
Около 20 ще да е
Първоначално публикувано от leshoiad Покажи съобщениеАйде късмет, тва е най-готения двигател на АРSpin City!
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfredo Покажи съобщениеКолега разхода е супер странен:
На пълна ръчка ГРАДСКО харчи около 25/100.
При нормално каране ГРАДСКО около 18/100.
ИЗВЪНГРАДСКО ако караш средно 150 - 10/100.
ИЗВЪНГРАДСКО при средна скорост 200 - 12/100.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеОсвен последното, всичко ми се струва в нормата.
Нямам компютър който изчислява разхода и затова говоря наизуст за средната скорост, може да е под 200 незнам , в случая се бягах с кайен турбо и се движех продължително с около 230 , кайена беше пред мен и всичко му правеше път а аз не го изпусках ( имам и клипче на тел. )
Също да отбележа и двата разхода ги засякох при едно пътуване към морето . На 200 км от софия заредих на ОМВ и разхода беше 20л - 10/100 .
След което се подгонихме с кайена и после след 30-40 км пак заредих и засякох 12/100sigpic
Lulin Group Ltd.
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеДа де, ама при газ до ламарината разход 12/100 е направо невъзможен, ако ще и алфата да е на ток, пак ще харчи повече.
Не, че не ти вярвам, но според мен нещо си объркал в сметките.че и повече идва даже като моментен разход.а по принцип даже големия мотор гори по малко от моя но в определени режими на каране но с такава скорост разхода ще е ......!?
Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfredo Покажи съобщение...кайена беше пред мен...
Евала за slipstreaming-a!Alfa Romeo 166 3.0 V6
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеХах, сега ми светна - ако си бил достатъчно близо, значи си се движил във въздушната струя на Cаyenne-a и затова е такъв разхода.
Евала за slipstreaming-a!
Само не разбрах какво е " slipstreaming "sigpic
Lulin Group Ltd.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfredo Покажи съобщениеСамо не разбрах какво е " slipstreaming "
Но в твоя случай за разхода го казах на майтап - за да се получи в действителност, трябва да си карал на не повече от 3-4 метра зад Cayenne-a, което си мисля, че би било твърде екстремно преживяване при скорост от 200+км/ч.
Ta, продължавам да съм на мнение, че си сбъркал в сметките, защото в противен случай от утре ще карам само с газ до ламарината и по никакъв друг начин!Last edited by Fear; d.m.y г., 20:12.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеЕ същото де. Това се използва във всички моторни спортове - влизаш във въздушната струя на този, когото искаш да изпревариш, съответно твоето челно съпротивление (drag) пада рязко, защото този пред теб ти "цепи въздуха", съответно набираш по-висока скорост и го издухваш.
Но в твоя случай за разхода го казах на майтап - за да се получи в действителност, трябва да си карал на не повече от 3-4 метра зад Cayenne-a, което си мисля, че би било твърде екстремно преживяване при скорост от 200+км/ч.
Ta, продължавам да съм на мнение, че си сбъркал в сметките, защото в противен случай от утре ще карам само с газ до ламарината и по никакъв друг начин!
На 3-4 метра не съм карал със сигурност карайки зад него се опитвах да го изпреваря , но .... неможах
Иначе го държах не го оставих да се измъкнегоре долу дистанция 20 - 30 метра ама при 200+ скорост даже си е малко ...
А за разхода не си спомням колко точно км. минах и колко литра бяха ама тогава засякох и беше 12/100 ... Смятах го с телефона не на ум , не би трябвало да има грешка , затова казвам , че разхода е доста странен между градско и извънградско явно 5-та си казва думата докато при градско си е само 1-ва и 2-ра скорост !
Аааа само да отбележа Кайена го караше путка и караше доста добре - бяха 3 мацки и се зазяпваха по нас и по скоро се заигравахме затова се гонехме ...Last edited by Alfredo; d.m.y г., 20:34.sigpic
Lulin Group Ltd.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfredo Покажи съобщениеНа 3-4 метра не съм карал със сигурност карайки зад него се опитвах да го изпреваря , но .... неможах
Иначе го държах не го оставих да се измъкнегоре долу дистанция 20 - 30 метра ама при 200+ скорост даже си е малко ...
А за разхода не си спомням колко точно км. минах и колко литра бяха ама тогава засякох и беше 12/100 ... Смятах го с телефона не на ум , не би трябвало да има грешка , затова казвам , че разхода е доста странен между градско и извънградско явно 5-та си казва думата докато при градско си е само 1-ва и 2-ра скорост !
Аааа само да отбележа Кайена го караше путка и караше доста добре - бяха 3 мацки и се зазяпваха по нас и по скоро се заигравахме затова се гонехме ...Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
Comment